17 Ocak 2015 Cumartesi

OCTOBER FALLS - A COLLAPSE OF FAITH


Yaz mevsimi ne kadar sıcak olursa olsun, güneş ne kadar toprağı kavurursa kavursun, eninde sonunda ekim ayı geliyor ve sonbahar tüm haşmetiyle benliğimize işliyor. Yapraklar yeşilden kahverenginin bin bir tonuna dönmeye ve peşinden dökülmeye başladığında, içimizi tuhaf bir mutluluk sarıyor. Bu bir son değil. Bu yeni bir başlangıç. Bu bir ölüm değil. Yeniden doğuşun çok uzaklardan gelen habercisi.

October Falls, müziği ile sonbahar mevsiminin güzelliklerini sunuyor dinleyicisine. Plağı pikabına koyup iğneyi üzerine dikkatlice yerleştirdiğinizde derinden gelen çıtırtılar, adeta sonbahar mevsiminin rüzgarlarını taşımaya başlıyorlar. Melodiler öylesine akıcı ve berrak ki, tertemiz bir su içiyormuş hissi yaratıyor. Böyle bir müziği kaydetmek için gerçek bir sanatçı ruhuna sahip olmak gerekir. Black Metal deyince akla gelen saldırgan müzik, doğa teması kavrama dahil olunca adeta farklı bir kimliğe bürünüyor. Zaten bu türden bir müziği hissetmek herkesin harcı değil. Kuzey ülkelerinin kadim ruhlara ev sahipliği yapan derin ormanlarını barındıran topraklarda doğmadan bu şekilde hissetmek imkansız. Bu yaradılıştan gelen, genlerle gelişerek ilerleyen bir yetenek. 

Gelelim 'A collapse of faith' adı verilmiş plağımıza. Kapaktaki siyah beyaz fotoğrafta, derin bir ormanın üzerinde göç eden kuşlar görüyoruz. Neden bilmiyorum ama bu görüntülerde bana çocukluğumu hatırlatan bir şeyler var. Belki de çocukken yaşadığım diyarda sonbahar mevsimi gelince gördüğüm göçmen leyleklerdir bunun sebebi. Şimdi ise metabolizma yaşı olarak muhtemelen hayatımın yarısına ulaşmış vaziyette iken, nedeni bilinmez bir şekilde göçmen kuşları asla göremeyeceğim karanlık bir kentte yaşıyorum. Bu güzellikler ne yazık ki artık plak kapaklarından ibaret. Belki bir gün tekrar görürüm göçmen kuşları, penceremden izlerken October Falls dinleyerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder