10 Eylül 2014 Çarşamba

MEAT LOAF - DEAD RINGER


1986 filan olsa gerek. O zamanlar video kaset kiralayan mağazalar vardı. Şimdi yerini DVD-R satan yerlere bıraktı. Bunun yanında, içinde bulunduğumuz 2014 yılında Türkiye'de orijinal ürün bulmak mümkün ve sadece orijinal CD ve DVD satan mağaza zincirleri var. O zaman bu işler hatırladığım kadarıyla kanunla yeterince korunmuyordu. Sinema ve video filmlerinin tamamı kopya ürünler olarak piyasada dönüyordu ve satın alınmaktan çok kiralanıyordu. İşte o dönemde babamın kiralayıp eve getirdiği film kasetlerinin birinde, yabancı televizyonlardan kaydedilmiş videolar çıkmıştı. Kasetlerin boş kalan kısımlarında böyle sürprizler olurdu eskiden. Hatta filmin kendisi bile televizyondan kaydedilmiş olabilirdi. Her neyse efendim, kasetin arkasındaki videolardan birisi de Meat Loaf'a aitti. Sanırım Mad Max serisinin ikinci filmindekine benzer bir kompozisyon hakimdi videoya. O zaman kardeşimle izlediğimizde çok etkilenmiştik. Hatta ürkütücü gelmişti galiba. Meat Loaf'la tanışmam böyle oldu.

Esas ismi Marvin Lee Aday olan 1947 doğumlu Amerikalı sanatçı, oldukça uzun ve kariyerli bir meslek yaşamına sahip. Rock, Hard rock, Progressive rock ve Heavy metal arasında gelip giden tarzıyla ünlenen sanatçı, büyük kitleleri peşinden sürüklemeyi başardı. Ben açıkçası sürekli bir takipçisi değilim ama çocukluğumu hatırlatan melodileriyle bu müziğe kapım her zaman açık. Geçenlerde bir arkadaşım nereden bulduysa almış, tertemiz bir İngiltere kopyasının resmini paylaştı bir internet grubunda. Kapak resmi de çok güzel olduğu için fazla üzerinde düşünmeden aldım elinden. İyi de etmişim. Albümün kaydı muhteşem. Öyle ki her çalgı aletini ayrı, ayrı duyabiliyorsunuz. Tabi büyük bir prodüksiyon olduğu için masraftan kaçınılmamış. Dinlemesi büyük keyif.

Piyasada ilk baskıları olduğu gibi yeni basım plakları da mevcut. Hala plağı basıldığına göre talep devam ediyor. Koleksiyonlarda şık duracağı şüphesiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder